Inloopbijeenkomst direct omwonenden

 In Nieuws

Het Fresenius concern uit Duitsland gaat een grote investering doen in haar vestiging in Emmer-Compascuum.

In de afgelopen jaren zijn de activiteiten en de werkgelegenheid bij Fresenius Kabi afgenomen. Fresenius Kabi Emmen is dan ook blij dat nu met de introductie van een nieuw product (klinische voeding) er weer een nieuw en goed perspectief voor de vestiging ontstaat. Zij verwachten dan ook dat dit van grote betekenis zal zijn voor Emmer-Compascuum. Het is goed voor de werkgelegenheid van veel bewoners van Emmer-Compascuum.

Wat gaat Fresenius Kabi Emmen doen?
In de lege productiehallen gaat Fresenius Kabi Emmen klinische voeding voor behandeling van patiënten in ziekenhuizen produceren. In deze hallen maakten zij vroeger farmaceutische vloeistoffen. Deze productiehallen krijgen een ‘upgrade’ en worden geheel nieuw ingericht voor het nieuwe product.

Inloopbijeenkomst
Fresenius Kabi Emmen heeft samen met Denc en Emmtec direct omwonende geïnformeerd over de ontwikkelingen op de locatie tijdens een inloopbijeenkomst op donderdag 11 april 2019. Tijdens de inloopbijeenkomst hebben de direct omwonende meer informatie ontvangen over:

  • Het nieuwe product dat geproduceerd gaat worden.
  • De vernieuwing van het aangezicht van Hal 1, die van de Runde ZZ zichtbaar is. Deze hal is gebouwd in 1954 en wordt opnieuw opgebouwd om aan de huidige eisen te kunnen voldoen. De direct omwonende krijgen een impressie te zien van hoe het gevelaanzicht gaat worden.
  • De verbouwingen vinden grotendeels binnen plaats. Fresenius Kabi Emmen kan niet uitsluiten dat omwonenden mogelijke hinder gaan ervaren door bijvoorbeeld bouwverkeer.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen of opmerkingen? Het algemene telefoonnummer is 0591-355700. Neem dan telefonisch contact op met één van de contactpersonen: Bart Groeneveld of Peter Zuiderveld.