Uit grote studies komt naar voren dat 1 op 4 (volwassen) patiënten in ziekenhuizen een risico op ondervoeding hebben of ondervoed zijn.
1 op 3 patiënten in verpleeghuizen of zelfstandig wonende ouderen loopt hierop een risico.
Het risico op ondervoeding is zelfs 40% hoger bij mensen met een leeftijd ouder dan 65 jaar.

Fresubin voedingslijn  

Mensen die zelf niet in staat zijn hun lichaamsgewicht te behouden, krijgen van medici regelmatig het advies om bijvoeding te nemen. Fresenius Kabi biedt als oplossing de enterale voedingslijn Fresubin. Fresubin kent tot wel 50 verschillende soorten voeding. Deze zijn grofweg onder te verdelen in: sondevoedingen, drinkvoedingen en poeders. In Emmer-Compascuum maken wij vanaf 2021 Fresubin sondevoeding. De overige producten produceert Fresenius Kabi elders op de wereld. 

Sondevoeding

Fresubin sondevoeding bevat alle voedingsstoffen die iemand dagelijks nodig heeft, zoals koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, water en meestal ook vezels. Fresubin sondevoeding is direct klaar voor gebruik, gemakkelijk te gebruikente hersluiten en zit in een ergonomische verpakking. Dankzij de gevarieerde structuren kunnen allerlei combinaties worden samengesteld. Zo zit er altijd een variant tussen die past bij de individuele behoefte van een persoon. 

Betrouwbaar 

Mensen die voedingsondersteuning nodig hebben, zijn kwetsbaar. Wij zijn ons zeer bewust van het belang van kwaliteit en veiligheid. Om de beste producten en de beste combinaties van ingrediënten te garanderen, zijn onze controles streng en continue. Wij zorgen dat de voeding van onze Fresubin-lijn blijft aansluiten bij het nieuwste wetenschappelijk bewijs. Caring for life 

 

Hieronder een impressie van de sondevoedingszakken die wij in Emmer-Compascuum gaan produceren.