Research en development

fresenius-kabi-research-en-development

Met het oog op de uitdagingen van de toekomst

Innoveren om slim en foutloos te produceren. Daar legt Fresenius Kabi als smart factory de nadruk op. Vanuit de overtuiging dat investeren in innovatie cruciaal is om onszelf en de wereld vooruit te helpen. En vanuit het besef dat producten die op kritieke momenten bijdragen aan de optimale zorg voor patiënten altijd voorhanden en honderd procent betrouwbaar en veilig moeten zijn.

Soms maakt een ogenschijnlijke futiele productaanpassing het verschil. Dan denk je: ‘Dat wij daar niet eerder aan hebben gedacht!’ Hetzelfde geldt voor verbeteringen in productieprocessen en de ontwikkeling en implementatie van nieuwe procestechnieken. Echte innovatie bestaat niet bij de gratie van een enkel ‘eureka moment’, maar bij vastbijten in de materie, out of the box durven denken, analyseren en kennis delen, experimenteren en testen.

Life Science professionals

Dat is waar onze engineers dagelijks mee bezig zijn op onze eigen afdeling Research & Development (R&D). Als Life Science professionals leggen zij de focus op de ontwikkeling van nieuwe producten en productuitvoeringen en op permanente productverbetering. Nieuwe medische inzichten, veranderende gebruikseisen in de zorgomgeving, nieuwe materialen die beschikbaar komen en de snelle ontwikkelingen in de procestechnologie vormen hun referentiekaders.

Van expertise naar innovatie

Ons R&D team speelt een sleutelrol in de innovatie van de medische disposables die wij in Emmer-Compascuum maken en is daarnaast medeverantwoordelijk voor de verdere innovatie van de traditionele bloedtransfusiesystemen die wereldwijd worden gebruikt door bloedbanken. Deze systemen worden geproduceerd bij diverse zusterbedrijven van Fresenius Kabi. De eigen R&D afdeling in Emmer-Compascuum beschikt over unieke expertise in onder meer bloedbehandeling, (biochemische) materiaaleigenschappen, sterilisatiemethoden en internationale wet- en regelgeving in relatie tot medische apparatuur en componenten. Vanuit die bijzondere expertise en in nauwe samenwerking met onze Duitse collega’s, zetten wij vandaag innovatieve stappen voor de uitdagingen van de toekomst.